Grill fisk – Tilberedningen af fisk er for mange et irriterende arbejde. Ofte griber man til færdigprodukter, som man hurtigt smider på grillen, men den frisk tilberedte fisk har så mange fordele. At grille fisk er for alle dem, der vil grille mere end bare pølser. Først er det vigtigt at vide, hvordan man røger en fisk godt, så den typiske »fiskede« lugt forsvinder, som afskrækker de fleste fra fisk. Du kan læse mere om det i denne artikel. Derudover venter der dig her et par gode opskrifter på den perfekte laks, dorade og ørred. Til de ekstravagante grillmestre er der også opskrifter på diverse skaldyr, blæksprutter og muslinger, som du hurtigt kan tilberede foran tagteltet på campingpladsen.
Camping Ratgeber:
Røgning af ørred: Uden røgsmag
Det grundlæggende først, en godt røget fisk er allerede halvdelen af arbejdet! I denne video får du en opskrift på ultra lækre røgede ørreder! En fryd for ganen for alle fiskelskere.
Fisk med toppings: Filet, dorade & laks
Fisk er en af de retter på grillen, der kan udløse angst og nervøse sammenbrud. Fiskens sarte, flagede natur giver det indtryk, at den bare falder fra hinanden på grillen. Til dette problem findes der fiskekurve til grillen og andre alternativer. Men hvordan får man nu fisken til at smage supergodt? Her er et par opskrifter:
Sejfileter fra saltsten
Sejfileterne var fantastiske og kan 100 % anbefales. Dejligt fast kød og det uden ben! Kombinationen med toppingen understøttede fisken godt. Fisken var meget flot glasagtig, hvilket man kan takke saltstenen for.
Dorade fra kuglegrillen
På 8,5 minutter kan du med denne opskrift tilberede en smagfuld dorade til en superpris. De friske krydderurter i fiskens bughule kom godt til udtryk. Derudover var tilberedningsgraden ideel, hvilket gjorde huden sprød og forstærkede krydderurternes smagsintensitet.
Lakørred fra planken
Lakørreden fra planken er et super alternativ til kød! Begge halvdele havde en fantastisk smag og var meget saftige! Denne opskrift begejstrer alle og kalder helt sikkert på gentagelse.
Skaldyr: Hummer, blæksprutte & muslinger
Den ekstravagante og som regel også dyre variant til at grille fisk er de store skaldyr: Blæksprutter, muslinger, hummer & Co. De hører ikke til den gennemsnitlige danskers ugentlige indkøb, men alligevel er de en ren delikatesse. Godt tilberedt giver de en 5-stjernet hotelstemning, og man sender smagsløgene direkte til havet.
Spanske skaldyrs-tapas fra Plancha
Sommer, sol, bachata-musik i baggrunden til havets brusen. Typiske spanske tapas fra Plancha. Skaldyr er et must i Spanien, og det kan vi lære af spanierne. Kæmperejer, blæksprutte og kammuslinger med masser af hvidløg tilberedes her. Sådan skaber man ferie derhjemme.
Blåmuslinger fra Dutch Oven
Muslinger er en fuldstændig undervurderet ret. Mange går til sagen med en urolig fornemmelse. Med denne opskrift behøver du ikke at være bange for mavesmerter. Forfiningen med hvidvin og hvidløg har skabt en super smag. Her kommer havstemningen rigtig godt frem.
Blæksprutte fra grillen: Smørbløde calamari
Blæksprutterør er simpelthen super lækre. Kort grillet er de grillede calamari smørbløde. Krydderierne chili, rosmarin og hvidløg kommer meget godt igennem, og det er helt sikkert et forsøg værd. En super mulighed for at overraske kæresten til aftensmad med mere end bare fiskepinde fra fryseren.
Hummer Languste Lobster: Nemt at grille
Languster kan nemt tilberedes på grillen. Disse eksklusive languster eller hummere kan grilles med ikke ret meget tilbehør. Lidt forfinelse med lime og salt, og så er den glasagtige smagsbombe klar!






